top of page

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤHΜΑΤΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΩΝ FANTASIA

ΓΙΑΤΙ NA ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ FANTASIA;

Οι ανεμιστήρες της Fantasia μπορεί να είναι λίγο ακριβότεροι από τους άλλους στην αγορά, αλλά αυτό μπορεί να εξηγηθεί από την ανώτερη ποιότητα  τους. Οι κινητήρες από πυρίτιο και χάλυβα είναι μεγαλύτεροι, δηλαδή παρέχουν  περισσότερη κίνηση αέρα και έχουν διπλά σφραγισμένα έδρανα για να εξασφαλίζουν ανθεκτικότητα και αθόρυβη λειτουργία. Όλα τα μεταλλικά φινιρίσματα είναι διπλά βερνικωμένα για την εξάλειψη της αμαύρωσης.      

ΟΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ FANTASIA ΕΙΝΑΙ ΑΘΟΡΥΒΟΙ

 Ορισμένοι  ανεμιστήρες των ανταγωνιστών είναι θορυβώδης και ταλαντεύονται επειδή είναι κατασκευασμένοι από υλικά χαμηλότερης ποιότητας. Οι ανεμιστήρες Fantasia λειτουργούν  ήσυχα ακόμα και όταν είναι εξοπλισμένοι με μια ράβδο ρίψης, είναι πολύ σταθεροί.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΡΟΦΗ ΜΕ ΚΛΙΣΗ

 Οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε γωνία 40 ° (20 ° εάν υπάρχει τηλεχειριστήριο). Πρέπει να επιτρέπεται τουλάχιστον 8 "μεταξύ της άκρης της λεπίδας και της κλίσης της οροφής ή οποιουδήποτε άλλου εμποδίου.

 

  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Ή ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

 Όλοι οι ανεμιστήρες Fantasia έχουν μόνιμα σφραγισμένα έδρανα, διπλά λακαρισμένες επιφάνειες και δεν απαιτούν συντήρηση. Ένα περιστασιακό ελαφρύ ξεσκόνισμα με ένα μαλακό πανί είναι το μόνο που απαιτείται. Μη χρησιμοποιείτε υγρά ή γιαλιστικά σε κανένα μέρος του ανεμιστήρα οροφής, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΑΝΤΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

Σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, τα οποία ψύχουν τον χώρο (υποβιβάζουν την θερμοκρασία του) υποβαθμίζουν την ποιότητα του αέρα του εσωτερικού χώρου (κυρίως λόγω της μη ελεγχόμενης αφύγρανσης του), οι ανεμιστήρες οροφής δεν ψύχουν στην πραγματικότητα το χώρο, αλλά δημιουργούν ένα ρεύμα αέρα το οποίο μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα στην ίδια θερμοκρασία περιβάλλοντος χωρίς να ιδρώνουμε.

Το σημείο τοποθέτησης των ανεμιστήρων οροφής είναι ιδανικό σε σχέση με τους ανεμιστήρες δαπέδου, αφού το κατακόρυφο ρεύμα βελτιώνει την αίσθηση σε όλο τον χώρο και όχι τοπικά στη ροή του όπως οι περισσότεροι ανεμιστήρες δαπέδου και ορθοστάτη, χωρίς να μας κάνει να αισθανόμαστε ότι ο ανεμιστήρας "μας καρφώνει".

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο των ανεμιστήρων οροφής, είναι η δυνατότητα τους να αντιστρέφουν την φορά περιστροφής τους, ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους και τον χειμώνα. Τους χειμερινούς μήνες ο ανεμιστήρας οροφής αναδεύει τον αέρα στον χώρο και δεν επιτρέπει στον πολύ ζεστό αέρα να συσσωρεύεται στην οροφή του δωματίου, αλλά το επαναφέρει κάτω ξανά και ξανά, βοηθώντας στην καλύτερη καθ' ύψος κατανομή της θερμοκρασίας στον χώρο, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της άνεσης και την μείωση της κατανάλωσης της εγκατάστασης θέρμανσης έως και 10%

Το πλεονέκτημα του αεριστήρα οροφής είναι ότι αναδεύει κατακόρυφα τα χαμηλά  δροσερά ρεύματα του δωματίου µε τα θερμά  ρεύματα  που είναι υψηλότερα µε αποτέλεσμα  να μειώνει  ομοιόμορφα  την εσωτερική θερμοκρασία . Στα πλεονεκτήματα  του είναι επίσης και το γεγονός ότι αερίζει το δωμάτιο ενώ ταυτόχρονα διώχνει κουνούπια και μύγες .

Καλοκαιρινή περίοδος

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ανεμιστήρα οροφής σε συνδυασμό με το κλιματιστικό, έτσι ώστε να ανακατανέμεται καλύτερα ο δροσερός αέρας μέσα στο δωμάτιο. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να αυξήσεις τη θερμοκρασία του κλιματιστικού κατά 1- 3 βαθμούς Κελσίου και να εξοικονομήσεις έως και 30% ενέργεια, ανάλογα με την κατασκευή του σπιτιού, π.χ. μόνωση, επαρκή σκίαση κ.λπ. Να σημειώσουμε ότι οι ανεμιστήρες οροφής δεν μειώνουν τη θερμοκρασία του αέρα, ωστόσο το ρεύμα που δημιουργούν συμβάλει στην αύξηση των επιπέδων θερμικής άνεσης.

 Χειμερινή περίοδος

Το χειμώνα, ένας ανεμιστήρας οροφής επαναφέρει το ζεστό αέρα που συσσωρεύεται στο ταβάνι προς τα κάτω, βοηθώντας στην καλύτερη καθ’ ύψος κατανομή της θερμοκρασίας στο χώρο. Η ομοιόμορφη κυκλοφορία του αέρα που παρέχουν οι ανεμιστήρες οροφής ελαχιστοποιεί τις διακυμάνσεις θερμοκρασίας στο χώρο, μειώνοντας σημαντικά την ενέργεια που μπορεί να καταναλώνει το κλιματιστικό ή το καλοριφέρ έως και 10%. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ρυθμίσεις τα πτερύγια να περιστρέφονται με αντίστροφη φορά κίνησης και με διαφορετική κλίση (οι περισσότεροι ανεμιστήρες οροφής διαθέτουν διακόπτη για τη ρύθμιση φοράς περιστροφής τους).

Εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής σε εσωτερικούς χώρους

Οι ανεμιστήρες οροφής μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν σε όλους τους χώρους του σπιτιού σε επίπεδες αλλά και υπό κλίση οροφές, ανάλογα με τις ανάγκες και απαιτήσεις μας. Οι πιο συνηθισμένοι χώροι για εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής είναι το καθιστικό και τα υπνοδωμάτια, καθώς πρόκειται για χώρους που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Επιπλέον, στην κουζίνα, εκτός από τη βελτίωση της θερμικής άνεσης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, απομακρύνει επίσης τις δυσάρεστες οσμές. Φυσικά ανεμιστήρες  οροφής συναντάμε και σε επαγγελματικούς χώρους, αλλά και γενικότερα σε εσωτερικούς χώρους που ίσως χρησιμοποιούνται συχνά, όπως αποθήκες.

Η απόδοση του ανεμιστήρα οροφής εξαρτάται από τη διάμετρο των πτερυγίων του και την ισχύ του κινητήρα του. Επομένως, για μεγάλους χώρους, όπως η κρεβατοκάμαρα, το σαλόνι ή το καθιστικό, θα χρειαστείς ανεμιστήρα οροφής με διάμετρο πτερυγίων 132 εκατοστά ή και μεγαλύτερο προκειμένου να επιτυγχάνεται επαρκή κυκλοφορία του αέρα. Ένας μικρός ανεμιστήρας οροφής σε ένα μεγάλο δωμάτιο, κάνει το χώρο να μοιάζει δυσανάλογος. Αντίστοιχα ένας μεγάλος ανεμιστήρας οροφής θα είναι υπερμεγέθης σε ένα μικρό δωμάτιο. Για μεσαίους και μικρούς χώρους, όπως για παράδειγμα κουζίνα, τραπεζαρία, παιδικό δωμάτιο και γραφείο, μπορείς να επιλέξεις ανεμιστήρα οροφής με διάμετρο πτερυγίων των 122 εκατοστών ή και μικρότερο. 

Εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής σε εξωτερικούς χώρους

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οι ανεμιστήρες οροφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε εξωτερικούς χώρους, όπως μπαλκόνια, βεράντες καταστήματα  και αυλές, αφού έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν ένα δροσερό ρεύμα αέρα, καθιστώντας πιο άνετη την παραμονή στους συγκεκριμένους χώρους. Οι ανεμιστήρες οροφής που τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να είναι προστατευμένοι από τα στοιχεία της φύσης: Στο σημείο τοποθέτησης θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τοίχοι για την προστασία του από τον άνεμο. Επίσης, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να έρχονται σε απευθείας επαφή με νερό. 

Χαμηλότερο κόστος αγοράς.  Το κόστος αγοράς ακόμη και ενός πολύ καλού ανεμιστήρα οροφής είναι κατά πολύ μικρότερο από το κόστος αγοράς ενός κλιματιστικού.

Χαμηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι αρκετά χαμηλή. Συγκριτικά με τα κλιματιστικά, η κατανάλωση σε ηλεκτρικό ρεύμα των ανεμιστήρων οροφής είναι περίπου 10 με 15 φορές μικρότερη. Αυτό προφανώς μεταφράζεται σε εξοικονόμηση χρημάτων.

Χαμηλότερο κόστος συντήρησης.  Ο ανεμιστήρας οροφής απαιτεί ελάχιστη συντήρηση.  Ένας καθαρισμός με ελαφρώς βρεγμένο πανί συνήθως είναι αρκετός.

Ανεμιστήρες οροφής και κατανάλωση ρεύματος.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε, ότι ένας ανεμιστήρας οροφής FANTASIA  40W καταναλώνει σε 8 ώρες λειτουργίας 0,32kWh x 30 ημέρες = 9.60kWh μηνιαία κατανάλωση, x 0,20€/kWh = 1,92€ μηνιαία δαπάνη λειτουργίας

σε αντίθεση με ένα κλιματιστικό 9.000btu/h με απορροφώμενη ισχύ 600W x 8 ώρες = 4.8kWh x 30 ημέρες = 144kWh μηνιαία κατανάλωση x 0.20€/kWh = 28,80€ μηνιαία δαπάνη λειτουργίας.

Oι ανεμιστήρες FANTASIA κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου σε ένα υπερσύχρονο εργοστάσιο και προσφέρουν μοναδικής ποιότητας, αξιοπιστίας και λειτουργικότητας ανεμιστήρες τελευταίας γενιάς. Mε πείρα για πάνω από 30 χρόνια η εταιρία FANTASIA κατασκευάζει ανεμιστήρες με αξιόπιστα και αθόρυβα μοτέρ χαμηλής κατανάλωσης (εως40w) με φωτισμό ή χωρίς, και μεγάλη αποτελεσματικότητα με έως 6 σκάλες ρύθμισης περιστροφής άλλα και με επιλογή αντίστροφης περιστροφής για τον χειμώνα. Με εγγύηση έως 15 χρόνια η εταιρία FANTASIA προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από 36 διαφορετικά μοντέλα ανεμιστήρων οροφής αλλά και δαπέδου και γραφείου με καλώδιο και θύρα USB . Οι ανεμιστήρες FANTASIA σας δίνουν την δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από μια πολύ μεγάλη γκάμα ανεμιστήρες για κατοικίες οι για επαγγελματικούς χώρους προσφέροντας άριστα αποτελέσματα. οι ανεμιστήρες FANTASIA μπορούν και αποδίδουν τόσο καλά έτσι ώστε το καλοκαίρι να δροσίζουν άμεσα τον χώρο μας  Οι ανεμιστήρες οροφής FANTASIA , αποτελούν την πιο οικονομική και πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση για τον δροσισμό του χώρου μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δροσιστείτε  οικονομικά με ανεμιστήρες οροφής με φωτισμό η χωρίς  

Πολλά τα πλεονεκτήματα των ανεμιστήρων οροφής σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, τα οποία ψύχουν τον χώρο (υποβιβάζουν την θερμοκρασία του) αλλά υποβαθμίζουν την ποιότητα του αέρα του εσωτερικού χώρου (κυρίως λόγω της μη ελεγχόμενης αφύγρανσης του) οι ανεμιστήρες οροφής δεν ψύχουν στην πραγματικότητα το χώρο, αλλά δημιουργούν ένα ρεύμα αέρα το οποίο μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα στην ίδια θερμοκρασία περιβάλλοντος χωρίς να ιδρώνουμε.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο των ανεμιστήρων οροφής, είναι η δυνατότητα τους να αντιστρέφουν την φορά περιστροφής τους, ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους και τον χειμώνα. Τους χειμερινούς μήνες ο ανεμιστήρας οροφής αναδεύει τον αέρα στον χώρο και δεν επιτρέπει στον πολύ ζεστό αέρα να συσσωρεύεται στην οροφή του δωματίου, αλλά το επαναφέρει κάτω ξανά και ξανά, βοηθώντας στην καλύτερη καθ' ύψος κατανομή της θερμοκρασίας στον χώρο, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της άνεσης και την μείωση της κατανάλωσης της εγκατάστασης θέρμανσης έως και 10%

Το πλεονέκτημα του αεριστήρα οροφής είναι ότι αναδεύει κατακόρυφα τα χαμηλά  δροσερά ρεύματα του δωματίου µε τα θερμά  ρεύματα  που είναι υψηλότερα µε αποτέλεσμα  να μειώνει  ομοιόμορφα  την εσωτερική θερμοκρασία . Στα πλεονεκτήματα  του είναι επίσης και το γεγονός ότι αερίζει το δωμάτιο ενώ ταυτόχρονα διώχνει κουνούπια και μύγες . Η έλευση των αγγλικών ανεμιστήρων FANTASIA στην Ελλάδα από την εταιρεία MAXCONNIK έκανε την διαφορά στον αερισμό και τον δροσισμό οπουδήποτε χώρου με αποτέλεσμα τα πολλαπλά πλεονεκτήματα σε χαμηλές τιμές και υψηλή ποιότητα κατασκευής

bottom of page